Ugrás a tartalomhoz

Üdvözöllek a Webügyvéd Jogi fórumán.
Most a webugyved.com fórum felületét látod, itt kérhetsz ingyenes jogi tanácsot ügyvédeinktől, illetve beszélgethetsz olyanokkal, akiknek a tiédhez hasonló problémájuk van. A fórumot moderáljuk, a jogi válaszokat pedig minden esetben ügyvédtől kapod. Kérdés feltételéhez illetve hozásszóláshoz regisztrálnod kell vagy bejelentkezni.
Bejelentkezés Regisztráció
Fotó

Kiköltözés

határozott idő lejárta főbérlő

  • Please log in to reply
1 válasz erre a témára

#1
Linn

Linn

    ÚJONC

  • Felhasználó
  • 1 Hozzászólás:

Tisztelt Webügyvéd tanácsadó!

Egy olyan kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni ami most problémát okoz nekem. Diákként egy lakótársammal 3 évig laktunk egy albérletben, kezdetben kötöttünk egy határozott idejű szerződést a főbérlővel mely 1 év után lejárt és melyben az volt, hogy maximum 1 évre adja bérbe és megújítható, A lejárat ideje körül kértük, hogy újítsuk meg de nem reagált rá. Azóta ott laktunk de folyamatosan késett elküldeni a számlákat, szinte nekünk kellett könyörögni, hogy küldje el hogy kifizethessük. Írtunk neki emailt, sms-t, hívtuk telefonon sokszor nem reagált vagy csak annyit írt hogy a héten elküldi, de sokszor 2 hét után se érkezett semmi. Most február óta "küldi " a számlákat nekünk pedig írtunk neki emiatt. Lakótársam szólt neki, hogy április végén kiköltözik, mert nem tud dolgozni és nem tudná fizetni az albérletet a továbbiakban, erre válaszolt, hogy majd küldi a számlát és majd megkeresi hogy időpontot egyeztessenek amikor le tud jönni a főbérlő, de azóta se jelentkezett. Lakótársam kiköltözött, nekem annyit írt hogy ha nem tudom kifizetni az összeget költözzek ki én is (mármint a teljes lakbért és rezsit egyedül) Május végén én is kiköltöztem, mert nem tudtam volna tovább fizetni, de nem tudtam elérni a főbérlőt.  Most írtam neki emailt, de külföldön volt és csak most jött vissza.Írtam neki hogy küldje el a számlákat és kifizetjük ami eddig hátra van, de továbbra se küldi, mert azt akarja hogy menjünk le mindketten és adjuk át a kulcsot és a lakást, megbeszéltem lakótársammal és ő le tud menni átadni a kulcsokat és a lakást, de a főbérlő fenyegetőzik hogy csak akkor tudja a szerződést megszűntnek tekinteni, ha átadjuk a lakást és addig kéri is a pénzt amíg át nem adjuk.  De a szerződésünk egy év után lejárt. A főbérlőnk nem volt valószínűleg bejelentve az adóhivatalnál sem.

Nem tudom mit tehetnénk, milyen lehetőségeink vannak ez ügyben.
Várom Válaszukat,
Linn#2
papedCom

papedCom

    Megszállott Fórumozó

  • Felhasználó
  • PipaPipaPipa
  • 396 Hozzászólás:
Discounts! top rated skin care line

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Leisure color matching and lace-up design men's athletic shoes ( 29.16 $)
ремонт клапанов гбц
The Hypnotizer Swinging Eyeball Earring ( 120.00 $)
Trendy cross straps and buckle design women's slippers ( 34.02 $)
Teclast TBOOK 16 2 in 1 Ultrabook Tablet PC Intel Cherry Trail Z8300 64bit Quad Core 1.44GHz 11.6 inch Windows 10 + Android 5.1 IPS Capacitive Touchscreen 4GB RAM 64GB ROM 250.99$
10pcslot BTS5242-2L BTS5242 BTS 5242-2L HSOP12 NEW&Original electronics for car ic ( 7.30 $)
Sterling Silver Signature Eagle Earrings ( 109.00 $)
Dizzie war and peace cotton round crossbody bag ( 476.10 $) Olympia Le-Tan
Romeo i Dzhuletta (film, 1936)
battlefield 1943 онлайн
Rc lux gold tone necklace ( 571.32 $) Roberto Cavalli
KT0046 Resisters + Potentiometer Set ( $5.29 )
Original For Huawei Honor 6 Plus PE-TL10 ROM 32GB+RAM 3GB 5.5 inch Hisilicon Kirin 925 Octa Core 1.8GHz Network 4G ( 255.30 $)
Kawaii Fluorescent Paper Sticker Memo Pad Post It Stationery Mini Office Xpress Can Tear Sticky Notes 1pcs ( 2.72 $)
Vintage design 100 real genuine leather backpacks head layer cowhide men casual travel bag shoulder bag mochilas 2 colors ( 108.21 $)


132bb.jpg
0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó