Ugrás a tartalomhoz

Üdvözöllek a Webügyvéd Jogi fórumán.
Most a webugyved.com fórum felületét látod, itt kérhetsz ingyenes jogi tanácsot ügyvédeinktől, illetve beszélgethetsz olyanokkal, akiknek a tiédhez hasonló problémájuk van. A fórumot moderáljuk, a jogi válaszokat pedig minden esetben ügyvédtől kapod. Kérdés feltételéhez illetve hozásszóláshoz regisztrálnod kell vagy bejelentkezni.
Bejelentkezés Regisztráció
Fotó

Fizető bérlő kilakoltatása


  • Please log in to reply
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1
ONorbert

ONorbert

    ÚJONC

  • Felhasználó
  • 1 Hozzászólás:

Tisztelt Ügyvédnő!

 

Egyik barátommal közel három éve bérlünk egy lakást, de csak az első két évre volt írásos szerződésünk. A bérleti díjat és a közüzemi számlákat rendszeresen fizettük, és fizetjük a mai napig, valamint - nem tudom, hogy van-e jelentősége, de - mindkettőnk tartózkodási címe az említett lakás.

Jómagam szeretnék kiköltözni a lakásból, bérlőtársam maradna, viszont ezt a lakás tulajdonosa nem szeretné. Azt kéri tőlünk, hogy béreljük tovább a lakást, vagy költözzünk ki mindketten.

A kérdésem a következő: Van-e bármilyen joga a tulajdonosnak kilakoltatni a bérlőtársamat a kiköltözésemet követően, vagy a teljes lakás bérleti díját megfizettetni vele annak ellenére, hogy ezt korábban fele-fele arányban fizettük?

 

Válaszát előre is köszönöm szépen!

 

Üdvözlettel: Norbert


0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó