Ugrás a tartalomhoz

Üdvözöllek a Webügyvéd Jogi fórumán.
Most a webugyved.com fórum felületét látod, itt kérhetsz ingyenes jogi tanácsot ügyvédeinktől, illetve beszélgethetsz olyanokkal, akiknek a tiédhez hasonló problémájuk van. A fórumot moderáljuk, a jogi válaszokat pedig minden esetben ügyvédtől kapod. Kérdés feltételéhez illetve hozásszóláshoz regisztrálnod kell vagy bejelentkezni.
Bejelentkezés Regisztráció
Fotó

Ingatlan közös tulajdon - nincs egyetértés

Örökölt tulajdon közös

 • Please log in to reply
25 válasz erre a témára

#1
Molnár78

Molnár78

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 7 Hozzászólás:

Jónapot!

 

Közösen örökölt ingatlan esetén, mi a helyzet ha 2 tuladonos van, egyik el akarja adni olcsón a ingatlant rögtön mert sürgös, a másik meg azondban ráér

mert nem sürgös, föleg nam akarja olcsón eladni hanem várni Vele? Van lehetösége annak aki el akarja adni, a másiktól az eladást kikényszeríteni? Jogi úton? Vagy ha a másik nemet mond akkor nincs egyezség és kész? hisz egyik a másik nélkül nem tudja eladni. Mt lehet tenni?

Köszönettel#2
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Molnár78!

 

Ebben az esetben kényszeríteni nem lehet senkit semmire, közös tulajdon megszüntetése iránti pert lehet csak indítani, amiben kérelmet kell előterjeszteni a közös tulajdon megszüntetésének módjára is (pl. egyik fél kifizeti a másikat, csere, eladják harmadik személynek, stb.)

 

Üdvözlettel: 

Dr. Makó Klaudia

ügyvéd#3
Ildi

Ildi

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 2 Hozzászólás:

Szép Napot!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy a jelen helyzetben milyen emgoldást lehet találni?

 

Adott a férjem és én, 1 éve vagyunk házasok. Házasság előtt kiadtak számunkra egy építési engedélyt miszerint nagyszülim telkére az ő beleegyezési nyilatkozatukkal építkezhetünk,  "bővítés önálló ház építésével" címszóval. A hátsó ház középületekkel csatlakozik az első házhoz. Jelenleg válófélben avgyunk. Mindketten nagyszüleim házába vagyunk bejelentve.

Férjemnek van benne kb. 500 000 Ft-ja mind belső bútorzatra ,melynek egy részéről van csak számla a házat családi pénzből építettük. A ház építési költségeiról szóló számlák nem a mi nevünkön vannak.

Lakhatási engedély nincs a házon, véleményem szerint nem is megadható, mert építési napló egyáltalán nem készült és építési vezető sem volt jelen kizárólag a családtagjaim ,illeve biztonsági okokból szerintem még nem megfelelő a ház ( félig kész terasz, lépcső/korlát hiánya stb.)

Engem a férjem elüldözött  és jelenleg egy lakhatási engedély nélküli házban lakik minden házasság előtt szerzett  értékemmel amibe nem enged be se engem sem a nagyszüleimet, bekamerázta a házat illetve fenyegetőzik és a ház tulajdonjoga által pénzt követel.

Érdeklődni szeretnék, hogy erre a problémára milyen megoldást lehetne találni illetve , hogy mi az esélye, hogy tulajdonjogot szerzünk az épített ház felett ami alapján pénzt követelhetne?

 

Köszönettel: V. Ildikó#4
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Ildikó!

 

A részletes válasz meghaladná a fórum kereteit, az Ön esetében többféle, összehangolt jogi lépésre lenne szükség. Például: válópert indítani, egyúttal birtokvédelmet kérni, emellett van megfelelő szakértői eljárás is, amelynek a végén a használatbavételi engedély megadható. 

A válás során a vagyonmegosztás is megtörténik, ekkor el tudják dönteni - vagy eldönti Önök helyett a bíróság -, hogy kinek mi jut a közös vagyonból, ki mennyit fizet a másiknak, stb. 

 

Üdvözlettel: 

Dr. Makó Klaudia

ügyvéd#5
Kriszta

Kriszta

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:
Jó napot!

A testvéremmel közel húsz éve örököltük meg a családi házunkat, ahol édesanyánk él. Az új CSOK és a kedvezményes lakáshitel segítségével szeretne a testvérem a közös tulajdonú házra építkezni, s ott élni, ami ellen nincs kifogásom, ám nem ajánlják fel a tulajdonrészem kifizetését.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen mód van rá, hogy a legbékésebb úton érvényesítsem az akaratomat? Esetleg tudnak jelzáloghitelt felvenni a készülő lakrészre, s abból kifizetni? Úgy érzem, megvan kötve a kezem, félek nincs mit tenni.
Köszönöm a választ.

#6
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Kriszta, 

 

egyrészt nem kapnak építési engedélyt, ha Ön nem járul hozzá, másrészt, ha mégis kapnának, vagy nem engedélyköteles tevékenységet végeznek az ingatlanon, azzal az Ön tulajdonát is növelik. 

Ezen túlmenően a bank sem fog hozzájárulni, hogy az ingatlannak csak egy részére - és nem az egészre - tegyen jelzálogot, ehhez is kell az Ön hozzájárulása. 

Tehát nem tudják Önt megkerülni sehogy sem. 

 

Dr. Makó Klaudia

ügyvéd#7
Hajmási

Hajmási

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:

Üdvözlet!
Soha nem voltam még ekkora bajban és nagyon el vagyok keseredve. Jogi kérdésekben szeretnék segítséget kérni az alábbi ügyben.
A helyzet tömören: Egy osztatlan közös tulajdonban ( 2 szobás lakás)1980 óta édesapámnak 2/4, bátyámnak: Andornak 1/4 és nekem 1/4 tulajdonrészem van örökségből, majd cseréből. Apám megnősült, én pedig elköltöztem onnan 1990 ben, mert az új nő valósággal kitúrt onnan. Teltek az évek, született egy gyermek is: Ádám. Édesapám (és  állítólag Ica is, azaz együtt) nekem ajándékoztak 1999-2008 között részletenként 600 ezer forintot, amikor vettem a lakásom.
2 éve Édesapám elvált Icától és egy éve ki is költözött a lakásból, mert őt is kitúrta. Így most csak ketten a volt feleség: Ica és az Ádám laknak a lakásban.A lakáson lecserélték a zárat, hogy ne tudjak bemenni oda, nem is állnak szóba velem. Ha felmegyek és csengetek: "nincsenek otthon"...
Icának volt egy másik lakása, de a vállás miatt elajándékozta Ádámnak, de a haszonélvezetet megtartotta magánál. Lakhatási gondjuk így nem lehet.
Édesapámmal eltartási szerződést kötöttem 7 hónapja az ő 2/4 tulajdonára, így már most 3/4 tulajdonom van.
Erre Ádám és Ica holtig tartó haszonélvezeti jogot alapított a bátyám 1/4 tulajdonára.

1.,Követelheti-e Ica az ajándék felét vissza: a 150 ezer forintot? ( ugyan erről akkor papír nem született.)
Ha én Értékbecslővel felértékeltetném a lakást, akkor
2., Kérhetek- e perben visszamneőleg lakáshasználati díjat Icától és Ádámtól az 1/4 tulajdoni részem használatáért a ami napig? 1980-ig, vagy csak 1990-ig? Illetve Ádámtól csak 18 éves korától?
3., Kérhetek- e perben visszamneőleg lakáshasználati díjat Icától és Ádámtól a 2/4 tulajdoni részem használatáért 7 hónapra a ami napig?
4., Ezekre kamatokat is ?
5., Ica és Ádám, vagy a bátyám milyen költséget követelhet tőlem, ha ott lakott és én eddig nekik semmit sem fizettem? Pl.:Rezsi, vagy valami?
4., Közös tulajdon megszüntetése esetén kérhetek-e kártérítést a bátyámtól a haszonélvezetijog alapítása miatt engem ért kárért? Mert így csak sokkal olcsóbban tudom eladni, ha megveszik egyáltalán..
5.,Vagy kérhetem-e a bíróságtól, hogy váltsák magukhoz a 3/4 részemet, hamár bejegyezték a haszonélvezetijog alapítását?
6., Ha az előzőt nem lehet, mert azt mondják, hogy nincs pénzük, akkor én magamhoz válthatom-e a bátyám 1/4 tulajdonát, ha beszámítják a lakáshasználatot, mint tartozását?
7.,Milyen és mennyi költségre számíthatok, ha a lakás értéke kb. 6 mFt?
8.,Ha jól tudom 6 % a perköltség / illeték,  De ha én veszem meg a 1/4 részüket, akkor a 6mFt / 4 és ennek a 6% lesz az illeték? azaz 90 ezer forint?
9., Az ügyvédi költség ugyan ennyi 6 % ?
10., Hogyan érjem el, hogy az értékbecslőt beengedjék a lakásomba?
11., Az értékbecslő számláját ki kell-e fizetniük, hogyha ezt kérem a bíróságtól?

Remélem sikerült minden fontos dolgot leírnom a sok jelentéktelen részletet, pedig kihagynom...

Előre is köszönök minden segítséget!#8
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Ezt valóban csak perben tudja érvényesíteni. A közös tulajdon megszüntetését kell kérni a perben, de ennek konkrét módját is kérni kell. 

Lakáshasználati díjat csak 6 hónapra visszamenőleg tud kérni. 

Mivel Ön nem lakik ott, így közüzemi tartozásokat elméletben nem terhelhetnek Önre, de a gyakorlatban mindig a tulajdonosokat kötelezik. 

Kamatokat is követelhet a perben, igen. 

Ha bíróság rendeli ki az értékbecslőt, úgy kötelesek beengedni, mert ellenkező esetben rendőri kíséretet is kaphat a szakértő. 

 

Az ügyvédi díj pedig mindig szabad megállapodás tárgya, ügyvédtől függ, hogy mennyit kér. Az illeték valóban 6%. 

 

 

Dr. Makó Klaudia

ügyvéd#9
Péter48

Péter48

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:

Jó napot kívánok!

 

Édesapám 12 éve meghalt, akkor húgommal megörököltük a nevén lévő hányadot a szüleink lakásából. Ekkor hárman lettünk tulajdonosok: Édesanyám 50 %-ban, és mi ketten a tesómmal 25-25 %-ban. Édesanyám sajnálatos módon tavaly elhunyt, így most már 50-50 %-ban vagyunk a húgommal tulajdonosok. Nemrégen volt a hagyatéki, tehát még csak most jutottunk el odáig, hogy az eladáson gondolkodjunk. A tulajdoni lapon azonban vannak még évekkel ezelőtt rávezetett tartozások, amelyek mindegyike húgomé. Ő nem akar ezekről tudni és rendezni sem akarja. Igazából a teljes összeget sem tudom, mert Ő nem hajlandó utánajárni. A tulajdoni lapon csak az alapösszegek + járulékai kifejezés van. Hogyan tudhatnám meg a teljes összeget, mert eddig nekem nem adtak felvilágosítást mondván, hogy nem az én tartozásom, viszont nagy valószínűséggel én fogom rendezni. Egy ügyvéd kiderítheti, vagy én is jogosult lehetek rá?
Előre is köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel
 
Péter


#10
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Péter, 

 

ha nincs meghatalmazás a testvérétől, akkor még egy ügyvéd sem tudja kikérni. 

Mivel azonban csupán a testvére tulajdonrészét terhelik, nem Önnek kell kifizetnie és ettől eladható az ingatlan, maximum majd a testvérét illető vételár rész csökken a tartozásai rendezésére fordítandó összeggel. 

 

Tisztelettel: 

Dr. Makó Klaudia

ügyvéd#11
gyuszi

gyuszi

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:
Szép Napot!
 
Szeretnék aziránt érdeklődni, hogy adott egy osztatlan közös tulajdonú telek rajta egy ikerházszerű ingatlan a és b oldal mindkét oldalnak van utcafronti bejárat az egyiknek egy sima keskeny kapus a másik autóbeállós. Létezik egy adásvételi szerződés amiben le van jegyezve hogy a szemben lévő jobb oldala az ikerszerű háznak  került értékesítésre, de külön a nincs a telekről használati megosztás. Ilyen fajta megosztás bírósági úton kikényszeríthető, hogy kerítéssel elválasztható és a hivatalosan gépészettel is. Ennyim a bal oldali rész, ilyen estekben kell e szorgalmi utat biztosítanom ha megoldott a külön bejárás az utcafontról.
 
Köszönettel: Gyula


#12
KelWhoday

KelWhoday

  Fanatikus Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 3.977 Hozzászólás:
Tadalis Sx Soft Cream For Woman Purchase Viagra Viagra Per Lei Pillola Rosa Deltaenterprisesviagra Priligy Dapoxetine Online Levitra Online Sales Propecia Uso Order Generic Clomid Synthroid Online No Rx Best Buy Amoxicilina Visa Accepted Direct Overnight Shipping viagra Zithromax Online Overnight Commander Viagra Suisse Best Levitra Generic Propecia Side Effects Short Term Rosuvastatin Cheap Generic Cialis Cheapest Canadianhealthcaemall Propecia Long Term Buy Kamagra Gel Keflex Sinus Infection

#13
MZ/MP

MZ/MP

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:

Szép napot!

 

Segítségüket szeretném kérni szolgalmi úttal kapcsolatban.

 

Tavaly vásároltam egy házat amely közös tulajdonban van (8 tulajdonos plussz a telek háta mögötti tulajdonos aki csak az én telkemen keresztül tudja megközelíteni az ingatlanát, más megközelítési lehetősége nincs).

 

Írásos Használati megállapodás van.

Mind a kettőnknek kizárólagos használati joga van,  kivételt képez egy 1,5 m -es szolgalmi út, mely az én telkem jobb oldalán húzódik, s a Használati megállapodás alapján azt a 1,5 m-t közösen használhatjuk az ingatlanjaink megközelítésére.

...Szerződő felek a kizárólagos használatukba kerülő telekrészt elkülönülten, önállóan a szomszédjogok zavarása nélkül jogosultak használni... ez van a Használati megosztási szerződésben.

A másfél méter szolgalmi utat szívesen biztosítom a hátsó tulajdonosnak, csak egy kis építészeti hiba van. Két szakaszon meg tudom adni neki a másfél métert, de az én házamból akkor nem tudok ki- és bejárni.( Sajnos az előttem lévő tulajdonos így építtette ezen már nem tudok változtatni, mivel elég költséges lenne.)

Tehát ha 8 méter hosszan megadom a másfél métert akkor én nem tudom a saját tulajdonomat használni.

 

Nem tudom, hogy jól gondolom-e, de ha az a másfél méter közös használatú, akkor én ha a  házam mellett csak 75 cm-t biztosítanák a másik tulajdonosnak, így valahogy élhetőbben tudnám a házamat használni. A többi útszakaszon meg maradna a másfél méter szolgalmi út, melyet normális kerítéssel szeretnék leválasztani. 

 

A szolgalmi jog nem szerepel a Tulajdoni lapon, csak a Megosztási szerződésben.

 

A leválasztást saját költségemen építtetném meg, mivel a hátsó tulajdonos nem áldozna rá, neki hátul van egy önálló zárható kapuja, őt nem nagyon érdekli, hogy nekem tárva-nyitva van a bejárati kapum, mert képtelenek kulccsal nyitni-zárni a kaput. 

 

Tehát a kérdésem csak annyi, hogy a házam mellett kell legyen a kerítés vagy a szolgalmi út felét azon a szakaszon kibővíthetem 75 cm-rel?!

 

Válaszát előre is  köszönöm!#14
cintia0919

cintia0919

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:
Udvozlom

Parommal kozosen tulajdonunkban all egy ingatlan fele- fele aranyban, illetve egy gepkocsi. A helyzet ugy adodott h kulon fognak valni utjaink. Ugy beszeltuk meg h en kikoltozok a hazbol, o pedig benne marad. A kerdesem az lenne, hogy ilyenkor koteles kifizetni nekem a haz felet? Mert ha eladasrol van szo, akkor tudom hogy megkapom a felet, de nem akarjuk eladni. Hazasok nem vagyunk. Illetve ha nem akarja kifizetni akkor gondolom ugyvedhez kell fordulnom?!
Koszonettel:

C

#15
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! top beauty products in the world

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Esys 3.23.4 v50.3 data cable for bmw enet ethernet to obd obdii 2 interface data e-sys icom coding for f-serie free ship ( 11.05 $)
2pcs 1156 ba15s p21w 33 led 5630 5730 smd car tail bulb brake lights auto reverse ( 3.20 $)
50pcs bag pink iris seeds bearded iris seeds rare bonsai iris phalaenopsis orchid flower seeds nature ( 0.50 $)
Original converse all star men's and women's sneakers for men women canvas shoes all black low classic skateboarding shoes ( 66.50 $)
Winter jacket women large fur collar hooded jacket thick coat for women outwear parkacoatscasacos de inverno feminino ( 35.00 $)
Original UMI Touch Full Body PU Leather Flip Cover ( $8.15 )
Round neck 3d mockingjay printed short sleeve men's t-shirt ( 12.12 $)
Gold Line Solid Classic Woven Silk Tie ( 43.68 $)
Professional 2 in 1 gold metallic face brightener highlighter contour powder make up eye glitter eyeshadow ( 4.86 $)
Mustard Yellow Leather Ankle Boot wRubber Sole ( 147.00 $)
Preppy style backpack for teenagers girls animal cute cat printing children school backpack kids women casual travel rucksack ( 39.99 $)
Cases for iphone 5s 5 6 6s 7 plus hard plastic marble stone painted phone case ( 1.88 $)
2015 New Simple transparent black shell spoof For Apple iphone 6 case Transparent Apple spoof logo cell phone cases covers ( 2.50 $)
Cube i7 Book 2 in 1 Tablet PC-331.08 $
White Leather Sneaker ( 142.00 $)


70bb.jpg

#16
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! makeup products 2017

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Angel voices! hot sale new fashion genuine leather men bags small shoulder bag men messenger bag crossbody leisure bag xp491 ( 23.50 $)
Black Fabric Shopping Tote Bag ( 105.00 $)
21-42Number Universal MTB Road Bicycle Bike Alloy Rear Derailleur Hanger Racing Cycling Mountain Frame Gear Tail Hook Parts ( 3.37 $)
Eyoyo original 30m fish finder underwater fishing video camera 7" color monitor 1000tvl hd cam infrared lights+extra one battery ( 156.19 $)
Arrow Signature Aviator Plastic Sunglasses ( 187.00 $)
7a brazilian virgin hair straight human hair weave 4 bundles brazilian straight hair extension mink brazilian hair weave bundles ( 50.00 $)
Resin and Brass Double Viti Large Bangle wCrystals ( 130.00 $)
NO.1 F1 Heart Rate Monitor Smart Bracelet-21.83 $
Otnine i vo veki vekov (film)
PotPlayer 1.7.351
Smart 99 wireless zones ios android app autodial gsm touch keypad lcd intruder voice pir secure quadband alarma digitizer clock ( 112.05 $)
Tirion Lannister
7a brazilian body wave 4 bundles brazilian virgin human hair weave bundles 100g cheap brazillian virgin hair body wave 4 bundles ( 61.00 $)
5Pcs Solar Powered Cockroach Bug Novelty Vibrating Toy for Children-9.85 $
8A Brazilian Kinky Curly Virgin Hair 3 Bundles Afro Kinky Curly Hair Cheap Brazilian Virgin Hair Ali Moda Curly Weave Human Hair ( 81.88 $)


58bb.jpg

#17
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! beauty best

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Grade 7a Virgin Brazilian Kinky Straight Hair Bundles Deal Cheap Brazilian Hair 1 pcs lot Free Shipping 100g Yaki Human Hair ( 15.08 $)
New kerui touch screen panel+lcd display 99 wireless gsm pstn home security burglar voice smart ios android app alarm system ( 121.49 $)
5.0 inch DOOGEE X5 Pro Android 5.1 4G Smartphone MTK6735 64bit Quad Core 16GB ROM OTG OTA Bluetooth 4.0 96.59$
LR043985 NEW rear and left Car Fog Lamp without bulb for Range Rover Sport 2014- automobile fog light with high quality supply ( 37.99 $)
WLXY 30PCS Titanium - plated Alloy Electric Grinding Head Accessories ( $3.47 )
Durable plastic fish scale remover scraper cleaner scaler kitchenware peelers ( 0.68 $)
Modern led crystal pendant light lamp for living dinning room single ring, lustres de cristal sala teto ( 119.48 $)
Volnie Bratya — Game of Thrones
Mink brazilian virgin hair body wave 4 bundles brazilian body wave wet and wavy virgin brazilian hair weave bundles human hair ( 87.00 $)
Vigin hair full lace wigs peruvian full lace human hair wigs glueless body wave human hair ( 69.00 $)
3 Bundles Brazilian Virgin Hair Wet Wavy Virgin Brazilian Hair Iwish Brazilian Body Wave Human Hair Brazilian Hair Weave Bundles ( 66.98 $)
3PcsLot 7A Peruvian Virgin Hair Body Wave 8-30inch Unprocessed Peruvian Body Wave Human Hair Wavy Peruvian Virgin Hair Weave ( 53.80 $)
Black White Crystal Cufflinks ( 61.60 $)
Casual stand collar colorized striped taps rib spliced long sleeves men's slimming jacket ( 20.16 $)
Old Style - Vespa Cufflinks ( 85.00 $)


47bb.jpg

#18
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! best hair wax

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Autoyouth hot sale 9pcs and 4pcs universal car seat cover fit most cars with tire track detail car styling car seat protector ( 24.99 $)
7a brazilian virgin hair body wave cheap brazilian hair 3 bundles brazilian body wave hair bundles 100 human hair weave sale ( 56.63 $)
V Aptekarskom ogorode poselilsya robot-sadovnik
Zanzea fashion blusas 2016 spring autumn women blouse off shoulder mesh long sleeve lace shirt tops plus size s-5xl sexy blouses ( 11.65 $)
Women's 1 pcs 7a virgin hair wavy brazil human hair weave ( 68.76 $)
Stylish women's round collar floral print long sleeve midi dress ( 18.42 $)
Solid silk fringed mens long scarf ( 133.30 $) Lanvin
7A Peruvian Virgin Hair Straight 3PCS Peruvian Straight Virgin Hair Rosa Hair Products Virgin Peruvian Straight Hair No Shedding ( 21.80 $)
Floureon H101 2.4GHz RC Quadcopter-18.80 $
Preppy engraving and dark color design women's short boots ( 30.98 $)
Tereza
Merry s fashion women titanium glasses frames men brand titanium eyeglasses gold shield frame with glasses ( 11.62 $)
Yvonne Brazilian Virgin Kinky Straight Clip in Hair Extensions,100% Human Hair Yaki Clip In Extensions,7Pcsset,Color 1B ( 60.75 $)
Ios android app control arm!99 wireless touch keypad lcd tft display gsm pstn sms home security voice burglar fire alarm sensor ( 134.09 $)
V20D 0.36 inch 3 Digit LED Digital Voltmeter Module for DIY Projects ( DC 0 - 100V ) ( $2.30 )


38.jpg

#19
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! best beauty gadgets 2017

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Cheap synthetic lace front wig glueless heat resistant synthetic lace front wig for black women no lace silk top synthetic wigs ( 25.60 $)
Astor Metal Bangle wStuds ( 119.00 $)
Chic crochet flower embellished solid color long scarf for women ( 9.26 $)
Foldable Large Travel Luggage Suitcase 3 Layer Waterproof Nylon Spinner Wheel Rolling Wheeled Duffel Bag for Men Women TBA24 ( 110.00 $)
Vintage graffiti women's bag canvas handbag female famous designer shoulder bag ladies tote fashion large sac a main bolsos muje ( 40.00 $)
FIFINE W9 with Genuine Leather Watchband Android 4.4 1GB RAM 8GB ROM 3G Smart Watch Phone 5.0MP Camera-163.12 $
2016 The New Large Capacity PVC Material College Vintage Shoulder Women's Backpack Students Travel Computer Leather Bag Mochilas ( 69.21 $)
Boutique! latest high quality genuine leather man bag fashion trend of classic sheepskin shoulder bag messenger bag small travel ( 32.50 $)
Casual pullover horse wolf printing short sleeves t-shirt for men ( 12.52 $)
Vintage industrial lighting pendant light with glass lampshade loft edison lamp ,lamparas colgantes de sala teto pendente ( 102.48 $)
Russia Stocked RussianEnglish Voice Wireless GSM Alarm System Dual Antenna Alarm Systems Security Home Alarm with PIR detector ( 31.50 $)
Syllable D900MINI Bluetooth 4.1 Music Wireless Headset ( 27.99 $)
Belosnezhka (Disnej)
Alix camel leather flap mini crossbody bag ( 677.78 $) 3.1 Phillip Lim
Flip fob remote folding key shell for vw volkswagen tiguan golf sagitar polo mk6 touareg uncut ( 2.90 $)


250.jpg

#20
papedCom

papedCom

  Megszállott Fórumozó

 • Felhasználó
 • PipaPipaPipa
 • 399 Hozzászólás:
Discounts! best hair gel for men

progect12.jpg
Products which fall under this return policy can be returned domestically, as long as they are unused and in the original packaging. No questions asked!
If a product that falls under this guarantee is found to be counterfeit, you will get a full refund (shipping costs included).

buy.png

READ MORE
Manly full bang straight siv capless human hair wig for women ( 26.36 $)
Infocus M560 4G Smartphone-107.44 $
Happy Christmas Window Stickers Glass Stickers Christmas Snowflakes Fawn Wallpaper Decoration 40x60cm D28 ( 3.94 $)
Dr.Web CureIt! 10.0.7 Rus [2017-03-11]
Buy one get one free ysecu 7 inch video door phone monitor intercom systemkit free doorbell camera(night vision 600tvl) ( 107.81 $)
Optical Print Silk Self-tie Bow Tie ( 34.30 $)
Suittop Reversible Lady Bandage Bikini Halter Swimsuit Bandeau Bikini Brazilian Maillot De Bain ( 12.88 $)
Clear Water Resistant Phone Pouch for iPhone 6 / 6 Plus / 6S Samsung Note 5 S6 Edge Plus etc. ( $2.02 )
360 lace frontal closure with bundles 4 bundles with closure peruvian loose wave with lace frontal 360 lace front human hair ( 140.00 $)
2015 new foot care tool pedicure machine skin care feet dead skin removal foot exfoliator heel cuticles remover for woman ( 20.97 $)
Bluboo Edge 4G Phablet-141.61 $
Cambodian virgin hair kinky curly virgin hair cambodian hair afro kinky curly cambodian curly virgin hair 3 bundles curly weave ( 74.00 $)
Ikaria Lace Silver Leather Flat Sandal ( 160.00 $)
Sorrento white leather high top sneaker ( 127.74 $) Ylati
2x t10 194 168 w5w 1 smd led white car auto side wedge tail light bulb ( 1.20 $)


57.jpg
0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó