Ugrás a tartalomhoz

Üdvözöllek a Webügyvéd Jogi fórumán.
Most a webugyved.com fórum felületét látod, itt kérhetsz ingyenes jogi tanácsot ügyvédeinktől, illetve beszélgethetsz olyanokkal, akiknek a tiédhez hasonló problémájuk van. A fórumot moderáljuk, a jogi válaszokat pedig minden esetben ügyvédtől kapod. Kérdés feltételéhez illetve hozásszóláshoz regisztrálnod kell vagy bejelentkezni.
Bejelentkezés Regisztráció
Fotó

Apróhirdetések

apróhirdetés hirdetés telefonszám személyes adatok visszaélés

 • Please log in to reply
1 válasz erre a témára

#1
esztella7

esztella7

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:
Tisztelt Fórum!
 
A történetem a következő: Körülbelül egy hónapja telefonom férfiak hívogatnak, hogy én hirdetést adtam fel, és az után érdeklődnek, ezek az emberek általában munkaidőmben hívtak úgyhogy annyival elintéztem, hogy biztos téves számot hívtak. De az utolsó hívásnál megelégeltem és kikérdeztem a férfit, és tényleg adtak fel hirdetést a nevemben, melynek tartalma a következő: Takarítást vállalok: Takarítást vállal fiatal megbízható lány. Minden megoldás érdekel! Keresztnevem becézve, telefonszámom. írtam a weboldal üzemeltetőjének az levette a hirdetést és elnézést kért, mondta az IP címet csak hatóságnak tudja kiadni.
 
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ennyi miatt lehet-e feljelentést tenni illetve van-e értelme a procedúrának?


#2
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Esztella!

 

Üdvözöljük a fórumon!

Szerintem érdemes feljelentést tennie személyes adatok megsértése miatt az Ön lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon. 

Érdemes hozzácsatolni egy linket is a hirdetésről, hogy a rendőrség ki tudja kérni a hirdetést feladó IP címét és az alapján be tudja esetleg azonosítani. 

A jogsértés miatt sérelemdíj követeléssel is élhet majd, ez egyfajta nem vagyoni kártérítés, ami ilyen esetben jár Önnek. A sérelemdíj iránti igényt - mint polgári jogi igényt - már a feljelentésében is bejelentheti, egy konkrét összeget megjelölve. Ezt a legtöbb esetben a büntetőeljárásban már megítélik, tehát nem kell rá külön polgári pert indítani. 

 

Üdvözlettel: 

MK


 • esztella7 megköszönte

Also tagged with one or more of these keywords: apróhirdetés, hirdetés, telefonszám, személyes adatok, visszaélés

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó