Ugrás a tartalomhoz

Üdvözöllek a Webügyvéd Jogi fórumán.
Most a webugyved.com fórum felületét látod, itt kérhetsz ingyenes jogi tanácsot ügyvédeinktől, illetve beszélgethetsz olyanokkal, akiknek a tiédhez hasonló problémájuk van. A fórumot moderáljuk, a jogi válaszokat pedig minden esetben ügyvédtől kapod. Kérdés feltételéhez illetve hozásszóláshoz regisztrálnod kell vagy bejelentkezni.
Bejelentkezés Regisztráció
Fotó

Szellemi tulajdonra épülő cég

szellemi tulajdon cég szabadalom apport munkáltató engedély angol

 • Please log in to reply
1 válasz erre a témára

#1
Talmács

Talmács

  ÚJONC

 • Felhasználó
 • 1 Hozzászólás:
Tisztelt Jogászok
Elvileg sok próbálkozás után sikerült egy szabadalomképes ötletet összehoznom, de komoly piaci értéke nincs viszont tájékozódtam, hogy apportnak 100%-ig jó az engedélyes szabadalom.
Én viszont korábban egy multinacionális cégnél dolgoztam és aláírtam mint mindenki, hogy minden szellemi tulajdonom az ő tulajdonuk. Ezt a nyilatkozatot angolul fogalmazták és írtam alá, másodpéldányom ebből nincs.
Informatikai multi tehát meg kell oldanom, hogy a szabadalom ( amely szintén informatikai/villamosmérnöki ) ne tudjon a cég apportjára hivatkozni tulajdonosként. Középfokon van angol nyelvű általános nyelvvizsgám, jogi szaknyelvhez nem értek. Ha beperelne a cég, hivatkozhatok-e érvénytelenségre, hogy a nyilatkozat teljes tartalmát nyelvtudás elégtelensége miatt nem ismerhettem annak aláírásakor ? Előre is köszönöm a választ .
 
Köszönettel,

 • JamSquiste megköszönte

#2
Dr. Makó Klaudia

Dr. Makó Klaudia

  Ügyvéd

 • Adminisztrátor
 • 925 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Kedves Talmács!

 

Üdvözöljük a fórumon!

Ennél a találmánynál kétféle megoldás lehet, ezek: 

1. Szolgálati a találmány, azaz: Önnek munkaviszonyból folyó kötelessége, hogy a találmány tárgykörébe eső megoldásokat dolgozzon ki. 

2. Alkalmazotti találmány: nincs meg a fenti kötelezettsége, de az Ön által létrehozott találmány a munkáltató tevékenységi körébe vág. 

Ahhoz, hogy konkrétabb választ tudjunk adni, ismernünk kellene a munkaköri leírását, az említett nyilatkozatot és nagy vonalakban a találmányát is. 

 

Üdvözlettel: 

MK


 • Talmács megköszönte





Also tagged with one or more of these keywords: szellemi tulajdon, cég, szabadalom, apport, munkáltató, engedély, angol

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó